fredag 26 september 2014

höst



Det gick väldigt fort. Sensommar blev höst. Men tända ljus, yllefiltar och vedeldning är inte fel det heller. Nu letar jag fler sammetskuddar till soffan. Skogsgrönt önskas. I morrn drar till vår egen skog för att måla golv och kanske påbörja projekt utedass. Med det säger jag trevlig helg!





tisdag 23 september 2014

mellan skogen och havet



Att det kan ta så länge att slå ut lite väggar, måla taket, lägga in nya väggskivor och måla lite golv. Ja och så skall det ju listas också, när man helst av allt bara skulle vilja njuta av omgivningen och flytta in lite möbler…..

måndag 22 september 2014

mallorca igen



Det gör liksom ingenting att stormen viner utanför, att åskan höll en vaken i natt och att regnet vräker ner. Det fina huset i Deia på Mallorca väntar på oss igen. Om två veckor är vi där!

fredag 19 september 2014

helgprojekt


En galet snabb vecka går in i helg. Efter att ha färgsatt åt andra är det nu dags igen för eget projekt. Skärgården nästa. Den här gången helt ensam och med fokus på väggmålning och golvtvätt. Trevlig helg!

onsdag 17 september 2014

allt flyter ihop




På kvällarna tar jag färjan ut till Föglö och målar tills solen går ner, konstaterar att bergen ännu är varma och att maneterna har anlänt sedan länge. Idag har jag hämtat ett rosagrönt gardintyg, begärt pris på den avbildade lampan och kollat in hur mattan blev till ett kontor jag inrett. Naturen inspirerar!

tisdag 16 september 2014

dagens


Tillbaks på kontoret för att inreda ett annat kontor och för att beställa möbler till ett elevrum. En av dagens föreskrivna produkter är spegeln Strap från HAY, där man kan byta ut silikonbandet till önskad pastellfärg eller som här enkelt grått.

söndag 14 september 2014

söndagsbilder


Alldeles tyst och stilla kan tyckas, men oj vad vi slitit och arbetat. I den här lilla kojan bor vi spartansk och med nästan obefintligt piff. Men med en liten vas, en massa ljus och en sagolik utsikt räcker det alldeles bra. Den här lilla stugan skall så småningom bort, den andra skall renoveras lätt och en alldeles ny lite större skall till. Men först i vår.

fredag 12 september 2014

plywood


Har lastat flaket fullt med plywoodskivor. Dags för helgarbete och en snabb uppfräschning av en svart gammal stuga. Efter små tveksamheter från familjen fick jag som vanligt igenom min önskan. Men endast två väggar klär vi med plywood. De övriga blir försiktigt vita.
                                             Inspirationsbilder jag samlat i min mapp. Via.

     


torsdag 11 september 2014

ljus i vårt nya hus


Efter mycket funderande väljer vi nu att renovera en av de nygamla stugorna vid havet. Utsikten från köksdelen badar i ljus till kvällen. Och när jag fotar mot ljuset flyttar stugans exteriöra svärta in. Ljust men ändå mörkt, eller tvärtom. Fabrikens torsdagstema - ljus i mitt hus.



favorit



Nu passar jag på innan frosten kommer. Rosmarinen är väl ändå sommarens krydda. Och med citronzest en oslagbar kombo, tex till  dubbelmarinerad fläskfilé som jag gjorde till sommarens buffébord. Det blir nog en till innan hösten. Jag följer ungefär det här receptet.
Att jag inte fick några fina citronskålar köpta från Rosendals trädgård stör mig lite. Men kanske de finns kvar nästa gång…..

onsdag 10 september 2014

sjöbodar



Vid föräldrarnas utedass hänger det ett "fiskeläger" på väggen. Varför finns det ingen tid längre för sånt här pyssel. Tror jag gjorde den för cirka tjugo år sedan. Bra virke :)

tisdag 9 september 2014

"lika som bär"


         Sprickorna i vår gata och den goda kladdkakan jag blev bjuden på. Lika som bär. Eller hur?

söndag 7 september 2014

ett gäng stolar


Lite söndagsbilder! I helgen fortsatte våra projekt ute i skärgården. Den nya stugan är utmarkerad och de två gamla stugornas öde ligger nu i våra händer. Behålla, riva eller flytta. Vi får se. Ett gäng stolar har i alla fall flyttat in.

fredag 5 september 2014

between


En kort vilsam paus efter en galet skoj vecka. Trevliga kundmöten och massor av ideellt arbete för barn- och ungdomsidrotten. Ikväll blir det lugna puckar för i morrn drar hela familjen på sig arbetsoverallerna.  Projekt -  riva lite i gammal koja och sätta egen signatur på framtida gäststuga.

tisdag 2 september 2014

välkommen höst och tack underbara sommar


som var blåare än blå


som gav oss solvarma klippor


som gav oss underbara båtfärder när dagen blev till kväll


som gav oss brygghäng och solnedgångar.



och som gav oss stillhet och vackra horisonter.