lördag 20 augusti 2011

fredagsgrönt


En stor korg med nyskördade föglögrönsaker kom mamma och pappa med häromdagen. Igår gjordes det en pastasås på en del ur korgen. Jag gillar att "skapa i grytan" utan recept, så det här är endast på ett ungefär...

1 liten finhackad fänkål
1 finhackad rödlök
2 finhackade morötter, gul och orange
ca. 10 delade körsbärstomater
krossad tomat på burk
1 dl vitt vin
socker, salt o peppar
1 näve storbladig persilja

Det här fick efter att det brynts i olivolja puttra på i en halv timme. Sedan lade jag i två matskedar creme fraich och hackad gul paprika. Kokade upp det på nytt, hackade i persiljan och serverade till tagliatelle.
Vi toppade med grillade tigerräkor som jag marinerat i olja, vitlök, chili och citronsaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar